Latvijas produkti

Latvijas produkti

Latvija ir ļoti skaista zeme, mēs varam raudzīties jebkurā virzienā – mūsu acis priecēs gan zaļie meži, gan sudrabotās birzis, gan dziļā jūra, gan straujās upes, gan pakalni, gan tīrumi, kuros aug labība.

Pateicoties šīm dabas bagātībām, Latvijā varēja attīstīties daudzas rūpnieciskās nozares, tai skaitā arī pārtikas ražošana.

Latvija, jau kopš seniem laikiem ir slavena ar saviem izcilajiem un kvalitatīvajiem produktiem, kurus zina un pazīst ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī citu valstu pircēji. Mēs ar lepnumu varam teikt, ka liela daļa, mūsu valstī saražoto produktu aizceļo uz ārvalstīm, jo tur pēc tiem ir pieprasījums.

Daudzi produkti latviešiem saistās ar neatņemamu Latvijas identitātes daļu, pēc viņu domām, šie produkti ir spējīgi pārstāvēt mūsu valsti starptautiskajās izstādēs.

Vienā no aptaujām, Latvijas iedzīvotāji, atzīmēja, ka ļoti svarīga loma mūsu uzturā ir dārzeņiem un augļiem, bet mazāk svarīga alkoholiskajiem dzērieniem.

Ar kādiem tad produktiem, mūsu tautieši, labprāt cienātu savus ārzemju ciemiņus? Izrādās, ka, ka lepnumu, latvieši galdā celtu “Rīgas šprotes”, kuras ir saražojusi rūpnīca “Brīvais vilnis”. Nākamais produkts, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem un kvalitatīvākajiem produktiem, ir sieriņi “Kārums”. To šobrīd ir pieejami ar visdažādākajām piedevām, gan ar kokosiem, gan ar karamelēm, mellenēm, sukādēm, u. c. To dažādība ir ļoti liela, tāpēc, pat visizmeklētākajam ārzemju ciemiņam varētu sameklēt to, kas viņam garšo. Kā jau mēs zinām, šos garšīgos sieriņus ražo “Rīgas piensaimnieks”. Vēl viens produkts, kurš pēc latviešu domām būtu jāceļ galdā ārzemju viesiem ir, mūsu garšīgā rudzu maize, kuru cep uzņēmumā “Lāči”. Tas ir produkts, ar kuru mēs patiesi lepojamies, bet kurš ne vienmēr, garšo ārzemniekiem, jo daudzu tautu virtuvē, lietot rudzu maizi nav pieņemts un “Lāču” produkcija, viņiem ir ekskluzīva prese ar īpašu garšu, kuru ir vērts nogaršot.

Daudzi, labprāt, savus ciemiņus, cienātu ar saldo brīnumu, torti “Cielaviņa”. Kāpēc brīnums? Tāpēc, ka tā tiek ražota jau ļoti sen, bet joprojām ir palikusi par visgaršīgāko torti daudziem cilvēkiem, jāsaka pat paaudzēm. Šo garšīgo torti, jau ilgus gadus ražo “Staburadzes konditoreja”.

Godā vietā ir ticis arī kausētais siers ‘Dzintars”, kuru ražo “Rīgas piensaimnieks”. Par šo garšīgo piena produktu varam teikt, ka pateicoties tam, ir izaugušas daudzas paaudzes, kuras savas brokastu, pusdienu, launaga un vakariņu maizītes ir smērējušas ar šo garšīgo, kausēto sieru. Tagad veikalos, siers “Dzintars” ir pieejams ar visdažādākajām piedevām: šķiņķi, ikriem, sēnēm, salami, u. c. , bet daudzu tā lietotāju skatījuma klasiskais “Dzintars ir visgaršīgākais”.

Šajā saraksta mēs nevaram nepieminēt arī “Rīgas Melno Balzāmu”, kuru ražo “Latvijas Balzāms” un kuru pazīst tālu aiz Latvijas robežām. Daudzi cilvēki, šo dzērienu uzskata tikai par alkoholisko dzērienu, bet daudzi, par dziedējošo, tāpēc, ka tā sastāvā ir augi, kuri palīdz organismam, piemēram, sasildīties , ja esat nosalis, atbrīvoties, ja jūtat stresu. Lietots mazās devās, tas jums palīdzēs justies labāk.

Tas ir produktu saraksts, kurus latvieši ar lepnumu celtu galdā saviem ārzemju viesiem, bet mums, atliek šim sarakstam tikai piekrist.